Élet-Stílus

5 bor, ami visszarepít a nyárba

Szeretnéd, ha egy órára Augusztus lenne? Fogadjunk, hogy ennek a varázslatnak te sem tudsz ellenállni!

Sárgamuskotály

A muskotályok szemtelenül gyümölcsösek! Sokan kerülik is őket, mondván

“Nekem ez már tumáccs”.

Meg hogy olyan komolytalan ez a műfaj. Sokáig én is így voltam. Aztán jött Mr. Lunel, és mindent megváltoztatott.
A Sárgamuskotály, azaz Muscat Lunel nagyon komoly bor tud lenni. Benne vannak a játékos gyümölcsízek (hogy egy fehérbornak kékáfonya íze legyen, hát hogy képzeli!), de emellé gyakran gyűjt érezhető ásványosságot. Ez a kontraszt, egy határozott savtartalommal olyan elegáns száraz bort ad, amit megkóstolva azonnal más szemmel nézel a muskotályra. Bármilyen szürkeséget képes beragyogni!

forrás: pexels.com
forrás: pexels.com

Néró rozé

A Néró egy viszonylag új, magyar nemesítésű szőlőfajta. Készülj fel: teljesen más, mint az eddigiek! Valószínűtlen ízekkel és illatokkal bombáz. Rágógumi! Banán! Ibolya! Macskagyökér! Lime! Marcipán! Mindez együtt!

“Ilyen állat márpedig nincs!”

-mondta a parasztbácsi az állatkertben a zsiráfra. A Néró rozékat ugyanígy éri mindig a vád, hogy mesterségesnek tűnnek. Pedig nem azok, ez a fajta tényleg ilyen. Színes tinták, sárga tengeralattjáró, szamócafolyamban úszkálás. És ez legális.

forrás: //dylanmorgan17.deviantart.com/art/Psychedelic-Universe-205480167
forrás: http://dylanmorgan17.deviantart.com/art/Psychedelic-Universe-205480167

Zöldveltelini

“Emlékszem, Sopronban néztem a fák fölé”

– szól a nóta… emlékszel még a nyárra? Csavard fel a fűtést, és dobj össze egy harmatos kisfröccsöt egy jóféle ZöVé-ből! Mire a második pohárhoz érsz, meg is találod a telefonodon a partyfotókat. A kemping, a Lővérek, a nagyszínpad, a lángossütő a piacon, a kilátás, a hely, ahonnan még hajnalban sem dobtak ki, a vasútállomáson megismert arcok, a hátizsákok meg a sok egyforma sátor… Most nehéz elhinni, de hidd el: eljön újra!

forrás: wikipedia
forrás: wikipedia

Irsai Olivér

Ha nyár, akkor Irsai! Külön jó benne, hogy általában csavarzáras. Úgyhogy meg lehet venni az ABC-ben, és kiülni a parkba bandázni. Vagy fogni egy Bag-In-Boxot és indulni vele a Balcsira, naná, hogy már a vonaton kibontjátok!  Az Irsai az, amit nem iszunk egyedül!

Helló, Lányok,

jut ám nektek is!

forrás: wikipedia
forrás: wikipedia

Balatoni vörösek

Képzeld el, hogy felbontasz egy palackot, és cseppfolyós tüzet találsz benne. Forró, élénk, teli van élettel. Csokoládés, marcipános, cukorkás ízeivel igazi téli kényeztetés, mint egy bonbon vagy a nyáron eltett meggylekvár. Belekortyolsz, és az agyad felkiált:

“EZ MEG MI?” És azután rögtön: “Kérek még!”

Tulajdonképpen miért is fehérboros vidék a Balatoni régió?

forrás: wikipedia
forrás: wikipedia

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik