Élet-Stílus

5 totál fölösleges boros ajándék

Ajándékot keresel ellenségednek? Túl sok fölösleges pénzed van? Porfogóra van szükséged? Tessék, csak tessék!

Bortató állvány

Oké, hogy fektetve kell tárolni a palackokat, de pont erre vannak a boros kartondobozok. Sőt, azok még hőszigetelnek is, meg a lehető legkisebb helyet foglalják. És ingyen elvihetők.

Dekantertisztító gyöngyök

A dekantert nem lehet rendesen kimosni sem ronggyal, sem kefével. Csak az apró, kemény szemcsék tudják lesúrolni az aljáról a rárakódott vörös színanyagot. Ezért mentem le a Duna-partra egy marék kis fehér kavicsot szedni. Őszintén: adnál egy tégelynyi acélgolyóért 5000 Ft-ot?

dekanter-gyongy-wineenthusiast-com
forrás: wineenthusiast.com

Ja, van ám dekantertisztító gyöngy tisztító célszerszám is jó pénzért, azt mondtam?

Mindenféle borhűtő kütyü

Belelógatós jégcsapszerű, palack köré szerelhetős, előre behűtendő, védőgázas, jégakkus, elektromos, hordozhatós, biciklire szerelhető, meg a kiskutya füle nem kéne? Inkább tarts a fagyasztóban egy adag jégkockát! Azért ez nem olyan kivitelezhetetlen. Sós jeges vízben 10 perc alatt lehűl egy palack bor, lásd:

Azért fúrógép nem feltétlenül kell hozzá.

Pohárjelölő

Igen, ez arra való, hogy egy társas eseményen megjelöld a poharadat, nehogy valaki más beleigyon. Hogy például a tiéd volt a türkizkék-bigyós. Hallottam olyanról, aki látott olyat, hogy egyesek túlélték, ha a barátjuk poharából ittak véletlenül. De a biztonság kedvéért legközelebb inkább rárajzolok egy mozdonyt, az volt a jelem oviban.

Borlevegőztető

Szóval olyan bort akarsz inni, amit dekantálni kell. Oké. Nincs negyed órád, hogy dekantáld? Nem oké! Egy komoly bornak meg kell adni az őt illető tiszteletet, és igen, az időt is. Amíg levegőzik,van időd elgondolkodni az életeden, meg arról, hogy hova rohansz folyton.

forrás: gifttree.com

 

Haszontalan porfogók helyett inkább válassz erről a listáról, a siker garantált lesz!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik