Élet-Stílus

Hogyan éld túl a macskajajt?

Boldog Újévet! Csak nem másnapos vagy? Itt vannak a leggyakoribb módszerek, amikkel visszatérhetsz az élők sorába.

Sok-sok víz

Lehet, hogy későn szólok, de a legjobb módszer, ha alkoholfogyasztás közben elegendő vizet iszol. Ha ezt elmulasztanád, legalább lefekvés előtt dönts magadba egy korsó vizet! Ja, hogy ez sem volt meg? Szedd össze magad, sétálj el a csapig, és tedd meg most!

water-drink-fresh-lemons-k
forrás: pexels.com

Vitaminpótlás

Egy pezsgőtablettánál most többre lesz szükséged. Jobban jársz valami nagy dózisú vitamin-ásványi anyag kombinációval. Ha nem szeretnél bogyókat szedni, egyél meg egy halom gyümölcsöt! Ezekben a vitaminokon kívül olyan enzimek is vannak, amik segítik a regenerálódást. Télen a savanyú káposzta kézenfekvő megoldás, válságos helyzetben egy sportital is csodákat tud tenni.

continental-breakfast-k
forrás: pexels.com

Tartalmas reggeli

Sokan esküsznek a bőséges étkezésre. A tojás sokak titkos fegyvere, a paradicsommal/paradicsomlével egyetemben. A szalonna, kolbász, húsfélék azonban nem ajánlottak, mert ezek inkább csak szaporítják a méreganyagokat szervezetünkben, mintsem a kiürülésüket segítenék. Lehet, hogy kívánod a zsíros ételeket (mert részegen valószínűleg nem ettél eleget), mégis jobban jársz a könnyen emészthető dolgokkal. Ha van még mézeskalács a karácsonyfán, ess neki!

Mozgás

Nyilván ne most akarj félmaratont futni, de a fedettpályás plafonbámulástól sem leszel jobban. Egy séta a friss levegőn, némi kis jóga, a lazító-nyújtó gyakorlatok felélénkítik a vérkeringésedet. Ezzel a mérgek is gyorsabban áramlanak kifelé. Persze csak akkor kezdj bele, ha már ettél és ittál valamit!

Yoga_Split_3
forrás: wikipedia

Pihenés

Ha van rá időd, aludj! De mindenképpen pihenj. A tested képes saját magát helyre hozni, de ehhez időre van szüksége. Hagyd, hadd javítgassa magát!

Gyógyteák

Az émelygést gyorsan enyhíti a citromfű, menta és a gyömbér, teaként elkészítve. Fogyaszd langyosan, mézzel, és hallgasd, ahogy sejtjeid hálásan felsóhajtanak!

mint-tea
forrás: freestockphotos.biz

Ami nem működik:

A közkeletű vélekedésekkel ellentétben, az orvostudomány szerint egyáltalán nem tanácsos a következők használata:

  • aszpirin, fájdalomcsillapítók- egyszerűen semmi közük a dologhoz
  • gyógysör (vagy bármilyen alkohol)- emlékszel? Pont az alkohol miatt vagy éppen rosszul.
  • kávé- csak még jobban dehidratál. Függők fogyasszák el az adagjukat, a többiek csak óvatosan.
  • szauna- ESZEDBE NE JUSSON! Ilyen állapotban ez életveszélyes. És nem, nem fogod kiizzadni a méreganyagokat. Az alkoholt sem, ilyen nincs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik