Élet-Stílus

Egy hétig tart nyitva az első Pop-Up borbolt

Megszületett a Pop-Up ruhaboltok és a romkocsmák gyermeke: a Pop-Up borkereskedés. 

Szeretsz különlegességekre vadászni? Átböngészni a polcok mélyét, benézni a dobozokba, limitált példányszámú ritkaságokat megszerezni, lecsapni az utolsó darabokra? Egy hétig megteheted Újbudán a Feneketlen-tónál, a Fadrusz u. 5-ben!

Mi az a Pop-Up bolt?

 

Időszakos boltnak lehetne nevezni a jelenséget, amikor egy üzletet pár hetes élettartamra terveznek. Ez akkor praktikus, ha szezonális árut árulnak benne, vagy ha a készlet limitált példányszámú, egyedi vagy egyébként már nem kapható kereskedelemben.

 

Leginkább a divattervezők szokták így értékesíteni a gyártásra végül nem került próbadarabokat, vagy a fotózásból, kiállításról visszaérkezett ruhákat. Tulajdonképpen Pop-Upnak tekinthetők a karácsonyi vásárok, designvásárok is.

Hogyan értelmezhető ez egy borszaküzlet esetében?

Van az a mennyiség, ami alatt nem érdemes forgalomba hozni egy bort. Az ilyen tételek nem lesznek ott az élelmiszerboltokban, szaküzletekben. Az a pár száz palack viszont több annál, mint hogy a pincében maradjon. Pont annyi, ami egy-két hét alatt egy boltban elfogy.

rombolt2

Van aztán olyan is, hogy gyakorlatilag elfogyott az évjárat, de pár kartonnyi mennyiség mégis előkerül a pincéből. Ezek igazi kincsek, hiszen esélyed sincs az adott borászaton kívül más forrásból hozzájutni. Egy utolsó pohár a régi kedvencből, aztán Boldog Új Évjáratot!

Ilyen palackok várnak romkocsma-hangulatban a Fadrusz utcában. Ha megérkezel, rögtön le is moshatod az út porát: kóstolni lehet, és még rendes, régimódi szóda is van hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik