Élet-Stílus

Jótékonykodj borozással!

Ugye milyen jó egy pohár borral a kezedben, a meleg szobából nézni a kinti zimankót? Ha megteheted, tedd ezt most úgy, hogy közben segítesz másoknak! Rögtön három jó tippet is adunk hozzá!

 Egy vidám program: Borjour a Mikulásgyárral

Jótékonysági kóstoló a MikulásGyárral!
10 topborászat kínálja korlátlanul borait Budapest egyik legújabb, egyedi atmoszférájú helyén, az Otthonkaban!

borjour-miki

Az est során a szervezők ajándékokat gyűjtenek, melyeket a helyszínen átadnak a MikulásGyár képviselőinek. Elsősorban a következő ajándékokra van szükségük azoknak a rászorulóknak, akikhez eljutnak majd: tartós élelmiszerek, tisztító- és tisztálkodási szerek, jó minőségű ruha, játék, könyv. Az ajándékot nem szükséges becsomagolni, ha mégis így hozod, kérjük, írd rá, fiúnak vagy lánynak, illetve hogy hány évesnek szánod. :)

Dress code: mindegy, csak legyen rajtad valami vörös! ;)

Időpont: december 3., 18:30-22:30
Helyszín: Otthonka, VIII., Szentkirályi u. 23.
Belépő: 6500 Ft. A belépő tartalmazza a korlátlan kóstolót a kiállító borászatoktól és 1 palack választott bort, mely elvihető.
Jelentkezés: info@borjour.hu, a szervezők az első 200 jelentkezést fogadják el (a regisztráció kötelező, fizetés a helyszínen)
Bővebb információ, résztvevő borászok: az esemény facebook-oldalán

Egy példamutató borszaküzlet: Borháló Újbuda

“Hálásak vagyunk mindazért, amit Újbudától kapunk. Szeretnénk visszaadni valamit közvetlen környezetünknek, ezzel aktívan hozzájárulni ahhoz, hogy még jobb hely lehessen. Ezért elhatároztuk, hogy felveszünk egy új szokást, amivel segíthetjük a helyi közösségeket.”

-áll az üzlet hírlevelében.

Decembertől minden hónapban felajánljuk bevételünk 1%-át a kerület valamelyik oktatási intézményének, civil szervezetének, alapítványának. Az adott hónapban összegyűlt összegből vásárolt adományt a következő hónap elején adjuk át.

Ön is hozzájárulhat a projekt sikeréhez két dologgal:

  • Ha tud olyan szervezetet, akinél elférne némi adomány, ossza meg velünk az információt! Minden hónapban mást ajándékozunk meg, így szükségünk is van a javaslatokra.
  • A visszajáróból dobjon Ön is a perselybe! Sok kicsi sokra megy!

Decemberben az üzlet legkisebb szomszédaiknak, a Siroki utcai Újbudai Csicsergő Óvodának gyűjt.

Helyszín: Borháló Újbuda, XI. Bercsényi u 26B (az Allee mellett)
Bővebb információ, nyitva tartás: www.borhalo.com/ujbuda

Egy jó bor: Vylyan Zweigelt Autistic Art 2014

A Vylyan Pincészet limitált darabszámú Zweigelt bora egy autista művész motívumaival díszített köntösbe bújt, hogy így, a bor eladásából származó bevétellel (minden palack után 500Ft-al) az Autistic Art – Mosoly Otthon Alapítványt segítse.

vylyan-aa

Az alapítvány számára készített exkluzív, jótékony célt szolgáló borokra Autistic Art címke kerül, így összekapcsolva a bort a művészet és az autizmus ügyével.

A bor elfogyasztásával vagy ajándékozásával egy jó ügyet támogatsz: segíted a Mosoly Otthon Alapítvány munkáját, így az autista lakóotthonok fennmaradását, a bennük folyó művészeti program fenntartását.

Lelőhely: In Vino Veritas Borkereskedés
Ára: 3750 Ft
Bővebb információ: a kereskedés weboldalán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik