Élet-Stílus

Találkozzunk az év legnagyobb borkóstolóján!

Borjour Magnum február 11-én, újra a Millenárison.

Az ország legnagyobb borkóstolója

Február 11-én, a Millenáris B csarnokában 200 kiállító mutatja be borait és gasztronómiai termékeit, vagyis aki csak él és mozog a magyar bortermelésben, az ott lesz. Az eseményen a belépő megváltása után szabadon, korlátlanul kóstolhatsz a kiállított több, mint 600 borból, délután 3-tól este 9 óráig.

Borjour Magnum borkóstoló a Millenárison. 2014.02.15. Fotó: Móricz Simon
Fotó: Móricz Simon

A Borjour Magnumot az idén nyolcadik alkalommal szervezik meg, mára a rendezvény az ország egyik legfontosabb boreseményévé vált.

Az idén elő-Valentin-napi újításokkal is készülnek a szervezők: a kiállítók között ezúttal virágkereskedők is megjelennek, valamint a rendezvény része lesz egy Valentin-szalon, ahol borkaszinó játékok, kézműves csokoládémanufaktúrák várják a vendégeket, illetve valamennyi hölgy vendég egy szál rózsát kap ajándékba.

Felfedező üzemmód

Különösen jó a Borjour-ban, hogy a kis és közepes családi borászatoknak is lehetőségük nyílik a bemutatkozásra. Így akár a híres borászatok érdekelnek, akár a feltörekvő újoncok borait szeretnéd felfedezni, fokozottan alkalmas a terep. Tapasztalatból mondom: az ember itt mindig talál egy csomó érdekes újdonságot.

Amiért még ajánljuk a rendezvényt:

  • Jó a helyszín. Tágas, szellős, nem kell tömegekkel birkózni. A csarnok általában kicsit hűvös, úgyhogy öltözz fel melegen!
  • Profi a szervezés. Minden flottul megy, gördülékenyen, nyugodtan és biztosan működik.
  • Jelen vannak a borászok. Ide nem hostesst küldenek, hanem a legtöbbjük eljön személyesen. Ez elég ritka. Minden kérdésedre választ kaphatsz, meghallgathatod az összes sztorit, megismerheted a borok hátterét.
  • Szuper a hangulat. Nem kell kiöltöznöd, nem kell aggódnod, itt mindenkit szívesen látnak. A Borjour-rendezvények egy baráti összejövetelre szoktak hasonlítani, ahová a vendégek és a borászok is szívesen jönnek. Mindenki örül és jól érzi magát együtt.

 

Jegyek

A Borjour Magnumra jegyek elővételben online a Borjour oldalán, illetve több budapesti borbárban és -kereskedésben kaphatók. Előfordult már, hogy villámgyorsan elfogyott az összes, elővételben. Ha szeretnél részt venni, mielőbb vedd meg a jegyeket!

További információk: www.borjour.huinfo@borjour.hu, illetve az esemény Facebook-oldalán.

Ha csak egy boros rendezvényre mész el, ez legyen az!

+ pár tipp

Ha kicsit képeznéd magad előtte, ezt könnyedén megteheted az ingyenes online borismereti tanfolyamunkon.

Itt egy lista arról, hogy mit érdemes magaddal vinned egy ilyen rendezvényre…

…és arról, amit nem illik megtenni egy borkóstolón.

Végül, de nem utolsó sorban, így biztosíthatod, hogy a másnapod zökkenőmentesen induljon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik